Skip to main content

Breakdownservice

Regummiering


Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar til at guide dig

Gode dæk har mere end ét liv

Regummiering er en proces, hvor den nedslidte karkasse får et nyt slidbanemønster og dækket bliver så godt som nyt – dermed forlænges dækkets levetid.  Når en karkasse skal regummieres, skal den igennem en streng kvalitetskontrol, for at sikre at sikkerheden er i orden for at den får et liv mere.

Hvorfor bruge regummierede dæk?

✔️ Ved fremstilling af regummierede dæk bliver 75% af dækket genanvendt.
✔️ Der bruges også 70% mindre olie – og op til 20 kg mindre stål end til nye dæk.
✔️ CO2-emissionen er 40% lavere.

4-livskonceptet

Et lastvognsdæk vejer ca. 70 kg – uanset om det er et premiumdæk eller et billigt budgetdæk. Det billige dæk er typisk til at smide ud, når det er slidt op – og du får dermed kun relativt få kilometer ud af de 70 kg råvarer. 

De bedre dæk giver dig flere muligheder – ikke mindst Michelin. I modsætning til de billige dæk er Michelin bygget til, at du med opskæring og regummiering kan få det maksimale ud af de 70 kg. Det er det Michelin kalder 4-livskonceptet:

En bæredygtig dækpolitik

4-livskonceptet

4-livs-princippet

Kan karkassen genanvendes?

Karkassen er det, der er tilbage, når det oprindelige mønster er slidt ned. Karkasser fra billige dæk er typisk bygget i en kvalitet, så de ikke kan hverken opskæres eller regummieres. De har således en høj miljøbelastning. Dyrere dæk har typisk bedre karkasser, der kan klare at køre flere kilometer end bare de kilometer, som det oprindelige dækmønster giver.

Karkasser gennemgår en meget streng kontrol, før de går videre til regummiering, da det er vigtigt, at karkassen virkelig har kvaliteten til at få et liv mere. Herunder er et eksempel på det samlede potentiale i et Michelin dæk på 70 kg – det er her, hvor du får flest kilometer ud af dine 70 kg råvarer:

  • Nyt Michelin – 250.000 km
  • Opskæring (25%) – 62.500 km
  • Remix – 250.000 km
  • Opskæring (25%) – 62.5000 km

= i alt 625.000 km på samme karkasse

Regummiering af michelin dæk

Remix eller Recamic?

Michelin karkasser vil typisk være dem, hvor den største andel vil kunne klare et liv mere. Michelin Remix er det ypperste inden for regummierede dæk. Michelin Remix er på alle måder identisk med et nyt Michelin dæk – bortset fra at Michelin karkassen allerede har kørt et liv. 

Har du brug for hjælp?

Kom i kontakt med os

Vores dygtige erhvervskonsulenter står til din rådighed med teknisk rådgivning, og vores mange års erfaring med lastbildæk er din garanti for, at du altid får den bedste løsning til dit specifikke behov.

Søren Brinck - Salg Søren Brinck - Salg
Salgschef, Heavy – Region Øst

Søren Brinck

Ove Pedersen - Salg Ove Pedersen - Salg
Salgschef, Heavy – Region Nord

Ove Pedersen

Henrik Nielsen - Vulkan - Operations Henrik Nielsen - Vulkan - Operations
Adm. direktør

Henrik Nielsen

Lars Skov-Andersen - Operations Lars Skov-Andersen - Operations
Drift- og ledelsessupporter

Lars Skov-Andersen

Christian Overbeck - Udekørende montør Christian Overbeck - Udekørende montør
Christian Overbeck – Udekørende montør

Christian Overbeck