Helårsdæk
Hvornår skal du vælge helårsdæk?
Kører du meget om sommeren? Kører du på vinterveje, hvor der bliver saltet og ryddet for sne regelmæssigt? Så er helårsdæk måske løsningen for dig.
Vælger du helårsdæk, skal du generelt være mere opmærksom på, om du kører for mange kilometer til, at det kan betale sig i sidste ende. Et helårsdæk vil altid være et kompromis, da dækkets sikkerhedsegenskaber er dårligere både sommer og vinter end henholdsvis sommerdæk og vinterdæk.
I dag findes der mange gode helårsdæk på markedet fra de fleste af de dækmærker, vi fører, som kan være et alternativ til sommerdæk og vinterdæk, fordi de rummer nogle af de gode egenskaber fra både sommerdæk og vinterdæk.
Hvad er fordelene ved helårsdæk?
✔️ Du slipper for sæsonskift af dine dæk.
✔️ Du kan måske spare penge ved kun at have ét sæt dæk.
✔️ Du undgår at bekymre dig om, hvorvidt vinteren er på vej.
✔️ Du står bedre fast på vejen om vinteren end med sommerdæk.
Hvad er ulemperne ved helårsdæk?
➖ Det kan være en falsk tryghed at køre på de glatte vinterveje.
➖ Der kan være lande, hvor der er lovkrav om vinterdæk.
➖ Du får et dæk, som performer halvt i begge årstider.
➖ Du skal udskifte dine helårsdæk oftere.
book tid online til dæk- og hjulskift
Helårsdæk
Hvad skal du være opmærksom på?
nye helårsdæk i udvikling
De største dækproducenter arbejder hårdt på at udvikle en ny generation af helårsdæk, som er bedre og mere slidstærke og har forlænget levetid.
Eksempelvis har Continental udviklet helårsdækket AllSeason Contact 2, som har en øget levetid med op til 20% – og for elbiler er der ekstra besparelser at hente, da de typisk kører omkring 12 km mere på hver opladning.
Også Michelin har udviklet et konkurrencedygtigt helårsdæk, CrossClimate 2, med gode vinteregenskaber.
helårsdæk til elbiler
Mange elbilsejere kan få sig et chok ved udgiften til nye dæk, som nemt kan løbe op i 20.000 kr. Det skyldes blandt andet elbilers øgede vægt og forhøjede motorkraft, at dækkene tilmed skal være større og kunne opfylde ekstra krav. Derfor kan det være fristende at købe helårsdæk, for at slippe for den høje udgift. Der er heldigvis begyndt at være meget mere fokus på holdbarheden i udviklingen af nye helårsdæk.
Uanset om du køber sæsondæk eller helårsdæk til din elbil, anbefaler vi, at du køber dæk, der er EV-mærkede. Det indikerer at dækkene er særligt udviklede til elbilskørsel.
Sådan vedligeholder du bedst bilen
Services, der er vigtige hele året
Disse services anbefaler vi at du vedligeholder hele året, da de har stor betydning for både din sikkerhed, din kørselskomfort og din bils helbred.
Få det rigtige dæk med hjem
Hos Dækpartner har vi markedets bedste leverandører og fælles for dem alle er at det er dæk af høj kvalitet. Skulle vi ikke lige have det dæk på hylden, du søger, vil vi naturligvis altid forsøge at skaffe det hjem til dig.
Ofte stillede spørgsmål
Generelt siger man, at et helårsdæk kan køre mellem 25.000 og 35.000 km. Det afhænger dog i alle tilfælde af dit dækvalg, din bilmodel samt hvordan du kører. Dækkene holder også længere, hvis du kører med det rigtige dæktryk, og hvis du regelmæssigt får kontrolleret bilens sporing samt hjulenes afbalancering.
Et helårsdæk er mærket med M+S (Mud + Snow). Et vinterdæk har også dette mærke, men til forskel ses der også et symbol af et bjerg og et snefnug på et vinterdæk.
Vælger du helårsdæk, skal du generelt være mere opmærksom på, om du kører for mange kilometer til, at det kan betale sig i sidste ende. Et helårsdæk vil altid være et kompromis, da dækkets sikkerhedsegenskaber er dårligere både sommer og vinter end henholdsvis sommerdæk og vinterdæk.
Gummiblandingen i et helårsdæk er mindre blød end i vinterdækket og mindre hård end i sommerdækket. Det får betydning for din sikkerhed, da din bremselængde vil være længere – end hvis du kører med dæk designet til sæsonen. Du står mindre godt fast på glatte veje end hvis du kørte med vinterdæk.
Du sparer nogle udgifter ved at vælge helårsdæk. Eksempelvis sparer du udgiften ved at købe to sæt dæk, skifte dæk to gange om året, og du sparer også dækopbevaringen.
Men et helårsdæk bliver til gengæld slidt dobbelt så hurtigt, fordi du kører med dem hele året, hvor vinter og sommerdæk, kun slides halvdelen af året. Så det er svært at sige om udgifterne udligner sig i sidste ende – det afhænger af hvor meget du kører og hvilke helårsdæk du vælger.